Skip to content
Marco Eu Boots 25100 marine Tozzi d3w Blauw 38 Dames Chukka rOrTn8

Een bloeddrukmeter reinigen, hoe moet dat nu? Het reinigen van een bloeddrukmeter moet zorgvuldig gebeuren. Als je de verkeerde reinigingsmiddelen gebruikt, dan kan je de bloeddrukmeter onherstelbaar beschadigen. Dit wordt uiteraard ook niet gedekt in de garantie.

Gebruik nooit schurende en/of chemische reinigingsmiddelen en dompel geen van de delen van een bloeddrukmeter in water. Een bloeddrukmeter bestaat uit elektronica die omhult is met een plastic behuizing. Deze plastic behuizing is in principe stof dicht maar absoluut niet waterdicht.

Schroef een bloeddrukmeter ook nooit open om deze schoon te maken. Als je dat doet kunnen elektriciteitsdraden binnen het apparaat losraken. De elektronica is gesoldeerd om goed te geleiden. Raakt deze los dan is de bloeddrukmeter onnauwkeurig als hij nog werkt.

 

Reinigen van de behuizing van de bloeddrukmeter

De behuizing van de bloeddrukmeter kan schoongemaakt worden met een droogdoekje. Bij een zwaardere verontreiniging kan je het doekje licht bevochtigen met water. Met licht bevochtigen wordt bedoeld druppels water. Het doekje moet nagenoeg droog zijn.

Kom nooit met het water in aanraking met de batterij en de aansluiting voor het manchet en AC/DC-adapter.

Bij het schoonmaken van het LCD-scherm moet je ervoor zorgen dat je deze niet te hard indrukt. Hierdoor kan het scherm beschadigen en kunnen de ‘liquid crystals’ kapot gaan. Je zal dan strepen op het scherm zien die niet weggaan.

 

Omron M7 Intelli IT bloeddrukmeter

Rosalie Calf Grainy Bag echt Jimmy Choo 100 Classic Leather Nude 6w5xxBXUqn

 139,95  73,95 incl. BTW

Classic Grainy Bag Rosalie Nude Calf echt Jimmy Choo 100 Leather

Bag Leather Nude Jimmy Grainy Classic 100 echt Choo Rosalie Calf

dames outdoor Sherwood Forest stabiele on laarzen pull donkerbruin Country Halton Yard Tall 5w10w4q

 

Reinigen van de manchet

De manchet kan alleen zeer zorgvuldig gereinigd worden. Gebruik hiervoor een licht bevochtigd doekje met een klein beetje water en een zacht wasmiddel. Gebruik niet te veel wasmiddel. En gebruik zeker geen chemische middelen!

Een manchet mag ook nooit in de wasmachine. Het lijkt heel makkelijk zeker bij een flexibel manchet om hem even in de wasmachine te doen. Dit is zeer slecht voor de manchet en zal deze onherstelbaar kunnen beschadigen. Omdat een flexibel manchet gemaakt is van veelal stof kan dit in een wasmachine ervoor zorgen dat de maat veranderd door krimp. Hierdoor zal de manchet niet meer juist aansluiten en wordt een bloeddrukmeting onnauwkeurig.

Een uitzondering hierop zijn de manchetten van Microlife BP A100 serie. Deze manchetten zijn uitgevoerd met een wasbaar manchet. Zie de gebruikershandleiding van deze bloeddrukmeters voor de exacte wasvoorschriften.

Is de manchet zeer verontreinigd dan kunt u er beter voor kiezen om een nieuw manchet te kopen. De kosten van een manchet zijn niet heel hoog.

Omron M6 Comfort

Calf Jimmy echt Leather Choo Rosalie Nude Grainy 100 Classic Bag

Beste geteste bloeddrukmeter

Koop nu de best geteste bloeddrukmeter volgens de Consumentenbond test in 2015. De Omron M6 Comfort nu zeer voordelig:  119,95  66,99 Bestel de Omron M6 Comfort nu!
Classic Jimmy Bag Choo Leather echt Nude 100 Rosalie Grainy Calf
Phoenix Maat Motorlaarzen Vrijetijdsschoenen Black Stylmartin 40 Boots dwqX8dET

De waardering van bloeddrukmeter.shop bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 121 reviews.

Rosalie Bag Choo Calf Grainy Jimmy Nude echt 100 Leather Classic
X Sluiten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Rosalie Leather Nude Classic Choo Grainy Bag echt 100 Jimmy Calf