Skip to content
jurk hals 46 Tapestry rood Sheego 014 ronde maat qtTpR5xv

Een bloeddrukmeter reinigen, hoe moet dat nu? Het reinigen van een bloeddrukmeter moet zorgvuldig gebeuren. Als je de verkeerde reinigingsmiddelen gebruikt, dan kan je de bloeddrukmeter onherstelbaar beschadigen. Dit wordt uiteraard ook niet gedekt in de garantie.

Gebruik nooit schurende en/of chemische reinigingsmiddelen en dompel geen van de delen van een bloeddrukmeter in water. Een bloeddrukmeter bestaat uit elektronica die omhult is met een plastic behuizing. Deze plastic behuizing is in principe stof dicht maar absoluut niet waterdicht.

Schroef een bloeddrukmeter ook nooit open om deze schoon te maken. Als je dat doet kunnen elektriciteitsdraden binnen het apparaat losraken. De elektronica is gesoldeerd om goed te geleiden. Raakt deze los dan is de bloeddrukmeter onnauwkeurig als hij nog werkt.

 

Reinigen van de behuizing van de bloeddrukmeter

De behuizing van de bloeddrukmeter kan schoongemaakt worden met een droogdoekje. Bij een zwaardere verontreiniging kan je het doekje licht bevochtigen met water. Met licht bevochtigen wordt bedoeld druppels water. Het doekje moet nagenoeg droog zijn.

Kom nooit met het water in aanraking met de batterij en de aansluiting voor het manchet en AC/DC-adapter.

Bij het schoonmaken van het LCD-scherm moet je ervoor zorgen dat je deze niet te hard indrukt. Hierdoor kan het scherm beschadigen en kunnen de ‘liquid crystals’ kapot gaan. Je zal dan strepen op het scherm zien die niet weggaan.

 

Omron M7 Intelli IT bloeddrukmeter

Zwart Leren lederen Schoudertas handtas Gauche Damestas Kaviar 6IwEvqR

 139,95  73,95 incl. BTW

Leren lederen Damestas Kaviar Zwart Schoudertas Gauche handtas

Schoudertas handtas Zwart lederen Gauche Damestas Kaviar Leren

Mango schede Mango 46 maat schede jurk H8OwU

 

Reinigen van de manchet

De manchet kan alleen zeer zorgvuldig gereinigd worden. Gebruik hiervoor een licht bevochtigd doekje met een klein beetje water en een zacht wasmiddel. Gebruik niet te veel wasmiddel. En gebruik zeker geen chemische middelen!

Een manchet mag ook nooit in de wasmachine. Het lijkt heel makkelijk zeker bij een flexibel manchet om hem even in de wasmachine te doen. Dit is zeer slecht voor de manchet en zal deze onherstelbaar kunnen beschadigen. Omdat een flexibel manchet gemaakt is van veelal stof kan dit in een wasmachine ervoor zorgen dat de maat veranderd door krimp. Hierdoor zal de manchet niet meer juist aansluiten en wordt een bloeddrukmeting onnauwkeurig.

Een uitzondering hierop zijn de manchetten van Microlife BP A100 serie. Deze manchetten zijn uitgevoerd met een wasbaar manchet. Zie de gebruikershandleiding van deze bloeddrukmeters voor de exacte wasvoorschriften.

Is de manchet zeer verontreinigd dan kunt u er beter voor kiezen om een nieuw manchet te kopen. De kosten van een manchet zijn niet heel hoog.

Omron M6 Comfort

Kaviar Leren handtas Gauche Zwart Damestas Schoudertas lederen

Beste geteste bloeddrukmeter

Koop nu de best geteste bloeddrukmeter volgens de Consumentenbond test in 2015. De Omron M6 Comfort nu zeer voordelig:  119,95  66,99 Bestel de Omron M6 Comfort nu!
lederen handtas Leren Zwart Kaviar Gauche Damestas Schoudertas
Bodycon Norman Avondfeest Kerstmis Bruiloft New Jane Black 14 Jurk 12 WY55Zfqw

De waardering van bloeddrukmeter.shop bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 121 reviews.

Zwart lederen Gauche handtas Leren Damestas Schoudertas Kaviar
X Sluiten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Leren Schoudertas Gauche Kaviar handtas Damestas Zwart lederen